Գիտնականները գլխուղեղի քաղցկեղի ժամանակ օգտակար սննդակարգ են առաջարկել

Ամերիկացի գիտնականները հայտնել են գլխուղեղի քաղցկեղով տառապող մարդկանց համար ցածր ածխաջրային դիետայի օգուտների մասին: Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են Neurology ամսագրում:
Գիտափորձին մասնակցել է 25 աստրոցիտոմայով հիվանդ, որը կազմակերպվել էր Ամերիկյան նյարդաբանության ակադեմիայի աշխատակիցների կողմից։ Ութ շաբաթ շարունակ կամավորները հետևում էին ցածր ածխաջրային դիետային: Շաբաթը երկու օր նրանք ուտում էին իրենց օրական կալորիաների միայն հինգերորդ մասը, իսկ մնացած հինգ օրվա ընթացքում նրանք ուտում էին Աթկինսի դիետայի փոփոխված տարբերակը ՝ օրական սպառելով 20 գրամից ցածր ածխաջրեր:
Արդյունքում, գիտնականները նկատեցին, որ մասնակիցների մեծամասնության մոտ հեմոգլոբինի և ինսուլինի մակարդակը նվազել է: Բացի այդ, այս դիետան նրանց օգնել է մեծացնել մկանների զանգվածը:
Կարծիքներ