Ճարպային մթերքներն ամենեւին էլ վնասակար չեն. իսպանացի սննդաբաններ

Ճարպային մթերքներն ամենեւին էլ վնասակար չեն. իսպանացի սննդաբաններ

Ճարպային մթերքներից հրաժարվելու անհրաժեշտությունը նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել, պարզապես առասպել է, պնդում են իսպանացի սննդաբանները: Որոշ ճարպային մթերքներ նույնիսկ օգտակար են առողջության համար եւ պետք է ներառված լինեն ցանկացած մարդու սննդակարգում, նույնիսկ նրանց, ովքեր ցանկանում են նիհարել, պատմում է La Vanguardia թերթը:

Նատալյա Կալվեն առողջ ճարպային սննդի ցանկում ներառել է հավի ձուն, որի մեջ, բացի անհրաժեշտ ճարպերից, պարունակվում են նաեւ սպիտակուցներ եւ վիտամիններ: Նա նաեւ նշել է ընկույզների օգտակարությունը, որոնք խորհուրդ է տրվում օգտագործել նախաճաշին։

Սննդաբան Դանիել Ուրսուայի խոսքերով՝ ավոկադոն եւս մեկ օգտակար սնունդ է, որը պարունակում է սրտի համար անհրաժեշտ ճարպեր:

Սաղմոնը, չնայած ճարպի եւ կալորիականության բարձր պարունակությանը, նույնպես բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի աշխատանքի վրա, ասում է բժիշկ Նուրիա Մոնֆուլեդան:

Սննդաբանները հերքել են նաեւ բուսական կաթի օգտակարության եւ «սովորական» կաթի վնասակարության մասին առասպելները: Նրանց կարծիքով՝ մարդիկ իզուր են հրաժարվում կաթնային նըմպելիքներից՝ հօգուտ բանջարեղենայինի: Իրականում կաթնամթերքի կամ ձվի մեջ առկա են հագեցած ճարպեր, որոնք օգտակար են մարդու համար:

Հետևեք մեզ նաև Տելեգրամում