5 մթերք, որոնք ոչ մի դեպքում չի կարելի հում օգտագործել. ահա թե ինչու

5 մթերք, որոնք ոչ մի դեպքում չի կարելի հում օգտագործել. ահա թե ինչու

Օրեր առաջ Չինաստանի բնակիչը զրկվել է լյարդի կեսից՝ հում ձուկ ուտելու արդյունքում: Այս կապակցությամբ մասնագետները մի քանի մթերք են նշել, որոնք չի կարելի հում ուտել, դա կարող է խիստ վտանգավոր լինել առողջության համար:

Կարտոֆիլ՝ ոչ նորմալ եփված կարտոֆիլը կարող է աղեստամոքսային համակարգի խնդիրներ առաջացնել: Դրանում առկա օսլան դժվարացնում է մարսողությունը: Իսկ կանաչ ելուստներով կարտոֆիլը նույնիսկ եփելուց հետո չի կարելի ուտել, քանի որ այն թունավոր տոքսին սոլանին պարունակում:

Լոբի՝ հում լոբին ֆիտոհեմագգլյուտինին է պարունակում՝ տոքսին, որը կարող է սննդային թունավորման պատճառ դառնալ:

Նրբերշիկ՝ ոչ մի դեպքում չի կարելի հում նրբերշիկ ուտել: Դրանք կարող են բակտերիաներ պարունակել, որոնք ոչնչանում են միայն եփելուց հետո:
Կաթ՝ հում, չպաստերիզացված կաթը կարող է աղիքային ցուպիկ, սալմոնելա բակտերիաները պարունակել:

Սմբուկ՝ հում սմբուկը նույնպես կարող է սոլանին պարունակել,  եւ նախընտրելի է սմբուկը լավ եփել, որպեսզի այն ոչնչանա:

Հետևեք մեզ նաև Տելեգրամում