Ո՞ր նախաճաշերը կարող են օգնել հաղթահարել տագնապային վիճակը

Ո՞ր նախաճաշերը կարող են օգնել հաղթահարել տագնապային վիճակը

Դիետոլոգ Մայա Ֆելերն ու բժիշկ Սամանթա Էլքրիֆը (ԱՄՆ) պատմել են, թե որ նախաճաշերը կարող են օգնել հաղթահարել տագնապը: Այդ մասին պատմում է Huffington Post պարբերականը:

Ավոկադո

Ֆելերի խոսքով՝ ավոկադոն լավագույն մթերքներից մեկն է, որոնք պետք է լինեն առողջ նախաճաշի կազմում: Երբ ժամանակ չկա ինչ-որ բան պատրաստել, կարելի է սնվել բուտերբրոդներով՝ ավելացնելով բարակ շերտով ավոկադո եւ չաման, սեւ պղպեղ ու աղ: Կարելի է նաեւ վառարանում պատրաստել ավոկադոյի կեսը ձվի հետ:

Ձու

Ձուն նախաճաշի համար եւս մեկ լավ մթերք է: Մասնագետը խորհուրդ է տալիս չխուսափել դեղնուցից, քանի որ այն հարուստ է քլորինով եւ ցինկով, որը, ինչպես համարվում է, օգնում է հաղթահարել տագնապայնությունը: Բացի այդ, մասնագետի խոսքով, սպիտակուցի 12 գրամը, որը պարունակում է երկու ձվի մեջ, օգնում է կայունացնել գլյուկոզայի մակարդակն արյան մեջ:

Յոգուրտ

Դիետոլոգը նաեւ խորհուրդ է տալիս նախաճաշի մեջ ներառել զտված յոգուրտ, օրինակ, հունական:

«Աղիների եւ գլխուղեղի միջեւ կապն ամբողջովին ուսումնասիրված չէ,-նշել է մասնագետը:-Սնունդը, որն օգտակար է աղիքային միկրոֆլորայի համար, կարող է նպաստել առողջության եւ նյութափոխանակության համակարգի, ինչպես նաեւ ուղեղի ամրապնդմանը»:

Ձուկ

Իր հերթին բժիշկ Սամանթա Էլքրիֆը խորհուրդ է տալիս ուտել սաղմոն եւ ուրիշ ճարպոտ ձկներ, որոնք պարունակում են օմեգա 3 հագեցած ճարպաթթուներ եւ թուլացնում տագնապայնության ախտանշանները: Սաղմոնը նաեւ հայտնի է իր հակաբորբոքային հատկություններով եւ համարվում է սպիտակուցի լավ աղբյուր:

Հատապտուղներ

Մասնագետների խոսքով՝ օգտակար են նաեւ հատապտուղները, որոնք հարուստ են վիտամին C-ով, ինչպես նաեւ վարսակը:

«Շիլան ոչ միայն թույլ կտա օրը սկսել սննդարար միկրոէլէմենտների նշանակալի չափաբաժնով, ինչպիսիք են կալցիումը, երկաթը, մագնեզիումը, կալիումն ու B5-ը,-ասել է Ֆելերը:-Մանրաթելերով հարուստ այդ մթերքը կօգնի երկարատեւ հեռանկարում հագեցնել քաղցն ու ամբողջ օրն ապահովել արյան մեջ շաքարի մակարդակը»:

Հետևեք մեզ նաև Տելեգրամում