Ճարպակալման դեմ պայքարում խնձորի ու տանձի օգուտների մասին
Բրիտանացի սննդաբան Լիլի Սաուտերը խոսեց ճարպակալման դեմ պայքարում խնձորի ու տանձի օգուտների մասին:
Մասնագետը կարծում է, որ մեծ քանակությամբ բանջարեղեն և մրգեր ուտելով ՝ նիհարել ցանկացող մարդը կպահպանի լիության զգացողությունը ՝ միաժամանակ շատ ավելի քիչ կալորիաներ սպառելով:
Բժիշկը խնձորն ու տանձը համարում է ամենաառողջ մրգերը: Մեկ տանձն, ըստ սննդաբանի, ապահովում է օրական մանրաթելերի ընդունման մինչև 20 տոկոսը: Բացի այդ, տանձը հարուստ է հակաօքսիդանտներով և օգտակար քիմիական նյութերով:
Սաութերը հիշեցնում է նաև, որ մեկ խնձորը պարունակում է ընդամենը մոտ 77 կալորիա։
Բացի այդ, Սաութերը խորհուրդ տվեց տանձ ուտել կեղեւներով, քանի որ դրանք պարունակում են ամենաբարձր քանակությամբ հակաօքսիդանտներ:
Կարծիքներ